Haal het uiterste uit uw loopbaan met behulp van loopbaanontwikkeling

Om het maximale uit uw loopbaan te kunnen halen, is er de mogelijkheid om via bepaalde diensten hulp te krijgen om zo goed mogelijk te presteren. Deze diensten bestaan uit bijvoorbeeld loopbaancoaches, outplacementbegeleiding en re-integratie tweede spoor.

 

Loopbaanbegeleiding, ook wel loopbaancoaching genoemd, is een soort begeleiding waarbij u samen met een begeleider uw huidige werksituatie gaat analyseren en bespreken. Hierna zult u samen met deze ervaren adviseur op zoek gaan naar wat uw wensen, bereidheden en mogelijkheden zijn voor uw loopbaan. Dit wordt gedaan met behulp van beroepskeuzetesten, workshops en vragenlijsten. Met deze tools wordt er geanalyseerd of u op de juiste plek zit, een andere werkgever zou moeten zoeken of een carrièreswitch zou moeten maken.

 

Wat is outplacementbegeleiding

U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor outplacementbegeleiding. Stelt u voor dat u wordt ontslagen. Dit zal vaak gebeuren op basis van een vaststellingsovereenkomst. Hierin wordt in bijna alle gevallen een outplacementtraject afgesproken. In dit traject wordt u begeleid van werk naar werk door een bureau die gespecialiseerd is in dit soort trajecten. Als u in zo’n traject zit, zal u intensief met uzelf aan de slag gaan om zo tot de juiste vervolgstap in uw loopbaan te komen. Als de onderhandeling van de vaststellingsovereenkomst succesvol is, dan zal de werkgever uw uitkering aanvullen. Hierdoor zult u niet minder verdienen tijdens het outplacementtraject en de werkgever zal daarnaast ook de kosten van het outplacementbureau betalen.

admin Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *