community freelance

Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van een community. Het is een bepaalde samenwerking waar iedereen zich bij kan aansluiten. Het maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen staat hierbij centraal. Steeds vaker wordt dit online gevormd. Er zijn verschillende voordelen die bij een community komen kijken. Benieuwd welke deze zijn? Lees dan snel verder!

Contact met de doelgroep

Door middel van een community kan je gemakkelijk in contact komen met de doelgroep. Je kan bijvoorbeeld maandelijks een meeting houden waar je laat weten wat de stand van zaken zijn. Nextview is zo’n bedrijf die dat maandelijks doen. Je kan ideeën met elkaar delen en elkaar op verschillende gebieden helpen. In een community zitten meestal meerdere mensen. Expertise kan met elkaar gedeeld worden, er wordt met en van elkaar geleerd! Veel bedrijven kunnen zo delen met welke projecten ze bezig zijn en hoe ze van alles beter kunnen aanpakken. Het is een vorm van online netwerken wat vooral in deze tijden erg belangrijk is! Je bent op de hoogte van elkaar zonder perse op bezoek te gaan bij elkaar.

Diensten of werkzaamheden verbeteren

Omdat je zo nauw in contact staat met partners en klanten om je heen kan je telkens werken aan het verbeteren van diensten of werkzaamheden. Je krijgt eigenlijk elke maand dus een feedback moment om terug te kijken op afgelopen maand en te kijken of er eventueel nog verbeterpunten zijn. Het is een makkelijke manier om elkaar te bereiken en het zorgt er ook voor dat er meer vertrouwen is binnen een bepaalde groep.

Community en Nextview

Nextview verzorgt elke maand zo’n meeting waar een community samenkomt waar ervaringen en kennis gedeeld kunnen worden. Het is een online leerwijze waar veel klanten van Nextview samenkomen om met elkaar te kunnen praten en van alles met elkaar te delen. Nextview is een Design en Technology consulting bedrijf. Zij combineren Design Thinking met expertise op het gebied van SAP en Salesforce.