Over de opleiding Office manager

De opleiding Office manager traint je in alle vaardigheden die je nodig hebt om de workflow van een kantoor optimaal te houden. Als Office manager ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alles wat er in een kantoor gebeurt. Je beheert de correspondentie en documentatie, je ondersteunt het management door analyses en rapportages te maken, en maakt het werk gemakkelijker door de werkvloer en apparatuur juist te beheren. Daarmee vorm je een belangrijke ondersteuning voor al je collega’s. Een Office manager is goed in plannen en regelen. Hij kan leiding en voorlichting geven aan een groep medewerkers, en is communicatief sterk. Hij ziet altijd mogelijkheden tot verbetering en helpt anderen graag bij het optimaliseren van hun taken. Ook is hij praktisch ingesteld, en kan hij kantoorbenodigdheden en (computer)apparatuur bestellen en installeren.

Opleiding office manager

Wat leer je bij de opleiding Office manager?

De opleiding Management assistent heeft overlap met de opleiding Administratief Medewerker. In het eerste deel van de opleiding krijg je te maken met administratieve vaardigheden, zoals het voeren van correspondentie, gegevensbeheer en het opstellen van een database. Ook leer je om te gaan met cijfers en boekhouding. In het tweede deel van de opleiding er aandacht komen de praktische aspecten van het vak aan de orde, zoals voorraadbeheer, omgaan met elektronica en logistiek binnen een bedrijf. Je krijgt inzicht in de grondbeginselen van marketing, communicatie en gesprekstechnieken. Ook leer je om professioneel te communiceren met je collega’s, ze te motiveren en ze terecht te wijzen als dat nodig is.

Welke mogelijkheden heb je na de opleiding Office manager?

Als je de opleiding Office manager afrondt krijg je twee diploma’s in je bezit: een diploma Administratief Medewerker en een diploma Management Assistent. Dat maakt van jou een veelzijdige professional die bij verschillende bedrijven en organisaties het hart van de werkvloer kan vormen.

admin Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *