freelance tip

Het kan zo zijn dat je graag verder wilt groeien in je bedrijf. Maar je blijft hangen in je eigen ritme en strategieën. Je bent toe aan wat vernieuwing en verbetering maar je weet gewoon niet hoe je dat moet aanpakken. Dan is het aan te raden om een externe partij in te schakelen die jou kan helpen. Maar wat doet een business coach, en wat kan hij voor jou betekenen? In deze blog wil ik je graag meer informatie er over geven over wat een business coach voor jou bedrijf kan betekenen.

Waarom een business coach

Misschien denk je wel dat je alleen een plan kan maken zodat je bedrijf harder gaat groeien. Maar nee, dit lukt lang niet altijd in ons eentje. Daarom is het zeker ook goed om er samen met iemand naar te kijken die er ervaring mee heeft. De uitspraak “alleen ga sneller, samen kom je verder” is daarom ook van toepassing in zo’n traject. Je kan niet in je eentje het bedrijf laten groeien. Je moet het met elkaar doen. En daar helpt een business coach ook mee.

Maar hoe helpt een business coach precies? Een business coach helpt jou met het zien van de problemen in jou bedrijf. Naast dat hij in gaat zien waar het fout gaat, hebt hij jou ook met een plan opstellen hoe je dit probleem gaat verhelpen. Ook met verschillende doelen opstellen en deadlines opstellen wanneer wat behaald zou moeten worden.

Zoeken naar een business coach

Als je op zoek gaat op het internet naar een business coach kom je er tientallen tegen. Na een aantal websites gelezen te hebben weet je zelf niet meer welke je moet kiezen. Hoe maak je een keuze hierin? Als eerst ga jij zelf globaal kijken naar het probleem in het bedrijf. Dit hoeft niet heel specifiek. Als volgt ga je kijken waar een personal coach op gespecialiseerd is. Sommige zijn bijvoorbeeld meer gespecialiseerd in werkdruk verminderen en de ander is meer gericht op het groeien van je bedrijf.

Als je een aantal coaches hebt geselecteerd kan je het beste een intake gesprek met deze coaches aangaan. Zo kan je het probleem voorleggen en kan je kijken wat deze mensen voor jou kunnen betekenen. Het is zeker gebruikelijk om meerdere intake gesprekken aan te gaan. Het is een lang traject en je gaat veel met deze mensen te maken hebben. Daarom is het goed om de juiste keuze te maken.

Ook is het verstandig om een coach in de buurt te kiezen. Deze kan dan even snel langskomen als jij hem of haar nodig hebt. Is je bedrijf in Amsterdam? Dan is het verstandig om een business coach in Amsterdam te kiezen en niet eentje die eerst 2 uur moet reizen totdat hij langs kan komen.