https://www.pexels.com/nl-nl/foto/amerika-buiten-buitenshuis-californie-634190/

Niet ieder huishouden is even handig met de handen. Zeker met de kleine klussen, zoals het  in elkaar zetten van kinderspeeltoestellen, kan dat als frustrerend ervaren worden. De meeste klussers nemen alleen grotere projecten aan, waardoor het vinden van een goede en betrouwbare handy man soms als een flinke zoektocht kan voelen. Ben jij opzoek naar handige tips voor het vinden van een klusser voor kleine taken? Lees dan snel verder!

Een handy man vinden

Wie opzoek is naar een handy man, doet er goed aan om regionaal te zoeken en daardoor de online resultaten te versmallen. Ga eens langs de bouwzaken en de kleinere hout- of ijzerwinkels. Zij bieden naast hun producten ook klusservices aan.

Een andere mogelijkheid is door zelf regionaal te adverteren binnen de community. Denk maar eens de handgeschreven kaartjes in de supermarkt, schoolgebouwen, de gemeente of bij sportclubs. Een helpende hand kan soms dichterbij zijn dan je denkt.

Zelf klussen

Toch liever zelf klussen? Allereerst is het goed om te bedenken hoeveel geld je hieraan wilt gaan besteden. Hoe groter het wordt hoe meer het gaat kosten. Denk hierna goed na over hoe jouw toestel eruit komt te zien. Door online te kijken naar een aantal toestellen kan je een goed idee opdoen hoe jouw toestel eruit komt te zien.

Wat tegenwoordig ook kan is een bouwpakket aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat je alle stappen van hierboven niet hoeft te doen en je je geen zorgen hoeft te maken dat je te weinig hout of schroeven hebt ingekocht. Buitengoed heeft een heel breed assortiment met allemaal speeltoestellen die jij zelf in elkaar kan zetten.  Dit scheelt veel gepuzzel en tijd, waardoor de kids sneller gebruikt kunnen maken van het speeltoestel.

Mocht je er toch voor kiezen om het zelf in elkaar te zetten, maak dan een lijst met alle benodigdheden. Bij verschillende bouwmarkten kan je al het hout al op maat zagen en zullen zij vertellen hoeveel schroeven en andere materialen je verder nodig hebt.

En dan begint het klussen. Hier nog wat handige tips voor tijdens het klussen:

  • Graaf de palen echt diep in de grond, zo blijft die stevig staan zelfs als er een storm komt.
  • Vergeet niet een dak op het huisje te maken, als het regent kunnen de kids nog steeds buiten spelen.
  • Impregneer het hout, dit voorkomt dat het gaat roesten en blijft het lang heel.
  • Vergeet niet een armleuning bij het maken van de trap en zorg ervoor dat de treden diep genoeg zijn, zodat je er niet snel vanaf schiet
  • Zorg voor een zachte ondergrond aan het einde van de glijbaan.

Mocht een speeltoestel niet passen in de tuin, dan zijn er genoeg andere opties die jij wel in de tuin kwijt kan. Denk hierbij aan trampolines, skelters en zandbakken. Neem een kijkje op Buitengoed en vind hier alle andere mogelijkheden.

Succes met het maken van je eigen speeltoestel en voor de kids heel veel buitenspeel plezier gewenst!