salarisadministratie uitbesteden

Als ondernemer krijg je veel op je dak, je hebt immers veel verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van je bedrijf. Om die reden wil je natuurlijk ook het liefste al je aandacht en tijd besteden aan iets waar je goed in bent en niet aan de salarisadministratie. Dit is een veelvoorkomend probleem, steeds meer ondernemers besteden de salarisadministratie uit aan een interne medewerker of door een accountant of salarisadministrateur van een externe partij zoals Doomen & Quist. Waarom doen ze dit?

Het is een stuk veiliger door de juiste kennis

Je hebt er als ondernemer waarschijnlijk wel wat kennis van, maar absoluut niet meer dan externe partijen of zelfs eigen administratieve werknemers. Doordat die mensen over de juiste kennis beschikken is het natuurlijk een stuk veiliger en is de kans dat er iets mis gaat of fouten worden gemaakt een stuk kleiner. Dit komt ook doordat die mensen constant op de hoogte blijven van veranderende wet- en regelgeving en vaak werken ze ook volgens het 4-ogen principe, waarmee al het werk altijd gecontroleerd wordt wat weinig ruimte voor fouten betekent.

Uitbesteden is vaak ook goedkoper

Als je de salarisadministratie uitbesteed, zal je meestal een bepaald bedrag per verloning moeten betalen, vaak ben je op deze manier goedkoper uit dan wanneer je het laat doen door een intern iemand. Denk maar eens aan het feit dat je salaris moet betalen aan de werknemer en dat je moet zorgen voor een goede werkplek. Verder is het ook belangrijk dat die werknemers constant op hoogte blijft van alle veranderingen en dat zijn vakkennis bijgehouden moet worden. Dergelijke cursussen kosten vaak ook relatief veel, het uitbesteden van de salarisadministratie kan wel de helft minder kosten dan wanneer je het intern in je bedrijf laat doen.

Je hebt meer tijd voor andere zaken

Voor ondernemers is dit ook een heel groot en belangrijk voordeel, je wilt je tijd immers liever besteden aan iets waar je ook werkelijk goed in bent en waar je interesses liggen.

Bij het uitvoeren van de salarisadministratie komt meer bij kijken dan je op het eerste ogenblik zou denken, Enkele werkzaamheden zijn:

  • Het bewaken van collectieve salarisverhogingen
  • Het verzorgen van loonaangiften
  • het verwerken van personeelsmutaties
  • Het uitvoering van werknemersverzekeringen
  • Het vervaardigen van overzichten en salarisstroken

Het opstellen van jaarrapportages voor instellingen en jaaropgaven voor de werknemers.