kantoorinrichting

De juiste inrichting van het kantoor is een klus die erg tijdrovend kan zijn, maar is vooral de moeite waard om je medewerkers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Er zijn een aantal aspecten waar je bij de inrichting van het kantoor rekening mee dient te houden. Deze bespreken we in dit artikel.

Voldoende natuurlijk licht op kantoor

Voor een productief kantoor met productieve werknemers is het belangrijk dat er voldoende natuurlijk licht de ruimte binnenkomt. Het helpt je medewerkers niet alleen beter te zien, maar het is ook nog eens beter dan TL licht. Dit kunstlicht kan namelijk ook voor hoofdpijn of voor vermoeide ogen zorgen bij je medewerkers.

Voldoende ruimte

Hoe het kantoor exact wordt ingericht maakt niet zoveel uit. Het is echter wel belangrijk dat er voldoende ruimte is. Bedenk dus hierbij ook dat er voldoende ruimte moet zijn om je A3 laserprinter kleur te plaatsen en dat het meubilair dus niet te dicht op elkaar of andere apparaten zoals de printer komt te staan. Je personeel moet namelijk de ruimte hebben om door het kantoor te kunnen lopen. Als het meubilair kort op elkaar staat, komt dit vaak nogal benauwend over en heeft tevens een negatief effect op de productiviteit van de werknemers.

Kantoormeubelen moeten van goede kwaliteit zijn

Om goed te kunnen werken is het belangrijk ook kantoormeubelen te hebben van goede kwaliteit. Denk alleen al de juiste bureaustoel. Als een stoel hebt die niet ergonomisch is dan kan dit vervolgens rugklachten veroorzaken, waardoor er minder gewerkt kan worden omdat de gezondheid van de medewerkers het niet toelaat. Wellicht heb je medewerkers die daar gevoelig voor zijn. Dan is het belangrijk dat hier voldoende aandacht aan wordt geschonken.

Voldoende opbergruimte

Een fris en opgeruimd kantoor zorgt voor meer ruimte, maar ook direct voor een betere sfeer op de werkvloer. Zorg daarom ook dat er voldoende opbergruimte is zodat alle rapporten en analyse gemakkelijk opgeruimd kunnen worden zodat het er netjes en verzorgd uitziet.