freelance

Als je begint als freelancer, kan je netwerk in het begin erg klein zijn. Maar zeker als freelancer kan een groot netwerk van levensbelang zijn om aan klussen en kansen te komen. Daarom is het belangrijk om je netwerk uit te breiden. Ben je benieuwd naar hoe je dat doet? In deze blog lees je een aantal tips.

Zorg voor een grote following op social media

Aanwezigheid op social media is voor freelancers in dit digitale tijdperk geen optie, maar een must. Hierop kun je namelijk aan de buitenwereld laten zien wat je allemaal kan, waardoor je veel makkelijker klussen binnenhaalt. Je social media zijn echter niet alleen een soort portfolio, maar een grote digitale following is voor potentiële klanten ook een teken van betrouwbaarheid. Nodig daarom al je vrienden en familie uit om je te volgen op je socials, dan ben je al een heel eindje. Maar voor degenen die hun social media following binnen no-time willen laten groeien, is er ook de mogelijkheid om volgers te kopen

Maar ook offline netwerken is cruciaal

Hoewel een online netwerk tegenwoordig onmisbaar is, is face-to-face netwerken ook nog hartstikke relevant. In een wereld waarin we namelijk overspoeld worden door informatie, zal je een face-to-face gesprek beter onthouden worden. Je kan er namelijk veel meer in laten doorschijnen wat je kwaliteiten zijn en waarom nou precies jij de geschikte kandidaat bent. Offline netwerken kan bijvoorbeeld op speciaal georganiseerde netwerkevenementen. Hierop leer je mensen uit jouw branche op een informele manier kennen en laat zien wat je voor ze kan betekenen en zij wellicht voor jou. Als je het echt groots aan wil pakken, kan je ook je eigen event organiseren. Hiermee profileer je jezelf als dé expert en heb je alle mensen die mogelijk relevant zijn voor jouw netwerk op één plek!