financiële mensen

Uit onderzoek blijkt dat het tekort aan financieel deskundigen blijft toenemen. Een trend die enige jaren geleden werd ingezet, zet zich door. Als oorzaak wordt aangegeven dat er weinig instromers bij de financiële studies zijn en omdat het imago van grote kantoren niet meer zo goed is. Hoge werkdruk en het achterblijven van waardering zijn hier debet aan geweest. Door de groeiende economie wordt de vraag naar deze deskundigen juist weer steeds groter. 

Welke specialisten worden gezocht?

Vooral de vraag naar zogenaamde dataspecialisten is groot. Doordat grote bedrijven steeds meer automatiseren, is er behoefte aan deskundigen die deze data kunnen analyseren en omzetten naar bruikbare rapportages. Maar ook aan bijvoorbeeld AA-accountants, assistent-accountants en registeraccountants is bij de grote bedrijven een groot tekort. 

Soft skills

Werkgevers waarderen steeds meer kandidaten die uitblinken in bijvoorbeeld analytische vaardigheden, een strategische visie of goed communicatieve vaardigheden heeft. Dit heeft tot gevolg dat veel werkgevers besluiten niet financieel personeel intern om te scholen. 

Mogelijke oplossingen

Je kunt als werkgever blijven doorgaan met het proberen om goede mensen te lokken. Je kunt betere salarissen aanbieden, een flinke bonus en een 13e maand in het vooruitzicht stellen of betere arbeidsvoorzieningen aanbieden. Je kunt zelfs denken aan flexibele werktijden, winstdelingen of het aanbieden van cursussen.   

Externe experts

Iedereen met een beetje verstand van zaken weet dat dit eigenlijk lapmiddelen zijn. Niemand gaat van werkgever veranderen voor een 13e maand of flexibele werktijden, en degenen die dat wel doen wil je waarschijnlijk niet hebben. Vaak zit je als werkgever vast in je eigen probleem en zie je juiste oplossing niet. 

Een veel betere oplossing is om dan eens te luisteren naar experts op dit gebied. Bedenk dat je niet de enige bent met dit probleem en het een gegeven is in de gehele financiële markt.  Financiële experts als bijvoorbeeld de finance consultants van Fit, hebben veel ervaring met dit soort zaken. Deze mensen zijn betrokken, deskundig en weten dus waar ze over praten. Zij kunnen er, samen met jou als werkgever, voor zorgen dat problemen worden opgelost, hetzij door motivering, hetzij door opleidingen te geven. Zij kunnen fungeren als klankbord, coach of begeleider en stimuleren daarmee jouw personeel om het beste in hen boven te halen. Ze hebben een groot netwerk waar je als werkgever nooit aan toe komt, dus maak daar gebruik van.