freelance klusser

Als freelancer kan het soms lastig zijn om klanten te vinden. Je hebt genoeg bekendheid nodig en moet net de klussen weten te vinden die je kunt uitvoeren met het materiaal en gereedschap dat je beschikbaar hebt. Maar hoe kan je als freelancer nou gemakkelijk wat extra werk vinden?

Hoe vind ik de juiste klanten als freelancer?

De eerste goede manier om klanten te vinden gebruik je als freelancer waarschijnlijk al best vaak. Je kunt namelijk heel vaak wel een goede klus vinden op internet en op verschillende forums over vakwerk. Hier kan je zelf de klussen uitkiezen die je wilt doen, en daarop reageren. Let wel goed op wat voor klussen je wilt en kunt uitvoeren. Voor sommige klussen moet je bijvoorbeeld bepaalde diploma’s of certificaten voor hebben. Als je een goede klus hebt gevonden kan je gemakkelijk een afspraak maken en een prijs bespreken met de beoogde klant. Je kunt ook klussen naar je toe laten komen. Dit kan je doen door je bijvoorbeeld in te schrijven op websites als MyGo, waar klant en klusser worden samengebracht.

Wat moet ik hiervoor doen?

Om goede klussen binnen te halen moet je met een paar dingen rekening houden. Het is bijvoorbeeld verstandig om een paar dingen goed op een rijtje te hebben voor jezelf. Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Van welk soort klussen heb ik veel verstand? Je kunt als klusser heel handig zijn, en toch niet overal verstand van hebben. Het is daarom van belang dat je voor jezelf duidelijk hebt welke klussen je wel en niet kunt uitvoeren, om ontevreden klanten te voorkomen
  • Met welke klussen heb je ervaring? Je kunt wel verstand hebben van bepaalde klussen of onderwerpen, maar praktijk ervaring is ook belangrijk. Als je een klus wilt leren kan je dat misschien het beste eerst proberen in je eigen huis of het huis van een bekende, voor je hiermee naar een klant gaat.

Zoals hierboven kort genoemd zijn er ook bepaalde klussen waarvoor je diploma’s, certificaten en keurmerken nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het werken aan een groepenkast. Dit zijn klussen die alleen een erkende elektricien mag uitvoeren met het oog op de verzekering. Zorg dat je hier ook goed van op de hoogte bent.

Om je in te schrijven op bijvoorbeeld MyGo kan je simpel een online inschrijftraject volgen. Hier kan je allerlei informatie opgeven over klussen die je wel en niet wilt en kunt uitvoeren, behaalde certificaten en een postcode gebied waarin je wilt werken. Alle gegevens die je invult helpen mee bij het maken van een uitgebreide persoonlijke bedrijfspagina waarop klanten jou kunnen vinden en uitkiezen voor hun klus.

Voordelen van MyGo?

Dit is natuurlijk hartstikke leuk en aardig, maar wat is dan het voordeel van allemaal persoonlijke informatie weggeven aan MyGo? MyGo verbindt klant en vakman op een unieke manier. Je kunt zelf kiezen welke klussen je wel en niet wilt doen. Je kunt gemakkelijk online de campagnes aan en uit zetten zodat je ook periodes rust kunt pakken of wanneer je volgeboekt zit voor langere tijd. MyGo geeft kwalitatieve leads die vrijwel altijd uitdraaien op een klus. Het snel groeiende platform wordt beschreven als ‘het google voor vakmannen en klussen’. Door je vroeg in te schrijven kan je jezelf vestigen als een van de gevestigde namen op het platform. Inschrijving op MyGo is bovendien volledig gratis.